maandag 20 augustus 2018

De laatste van de vrouwenlijn heeft bijzondere kijk video 2 IMG 1763




De laatste van de vrouwenlijn  neemt of kiest een pad, die al de vrouwen voor haar niet genomen hebben. Hun voorgangers waren allen moeder van een dochter. Zij waren een filter en een schakel van de vrouwenlijn. Als laatste van de lijn pionier jij jouw leven, zoekt je naar die unieke expressie van jouw vermogens.
Er gebeurt iets met de mens als zij of hij beseft dat het eind nadert. Er zijn prioriteiten en keuzes die ineens helder voor ogen staan. Waar je eerder in de oneindigheid van leefruim je niet hebt kunnen focussen. Zoiets vindt ook plaats als iemand beseft dat hij of zij geen nakomelingen heeft. Je gaat anders leven, je leeft niet voor je kinderen en zet niet op zij voor je nazaten. Nee, je weet ,dit is het leven nu, wat ik kan betekenen zal ik zelf vormgeven . Met dat besef ontwikkelt zich in een mens vaak een urgentie en een specifieke attitude. Elk mens wil “goed zijn’’of ‘goed doen’ een weldoener worden, geen eenvoudige taak.
http://www.beweegreden.org/ode.html
meer info op foto's van   MysterieVrouwenlijn

Waar een ouder erkenning of beoordeling zou kunnen verwachten van de nazaten, mag een laatste der lijn zich zelf aanzien. Dat veroorzaakt vaak een continu zelfreflecterend vermogen, om de stappen die je zet in waarde te toetsen. Dat kan een mens voortstuwen naar grotere hoogte of verlammen in de stormvloed van zelf opgelegde eisen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Meer weten over een van de onderwerpen?

Suur een mail daiadans @ planet.nl zonder spaties of bel Anneke Wittermans . Je vind alle info op
www.beweegreden.org of agenda op www.diadans.nl

 Wil je reageren of meer lezen stuur een email diadans@planet.nl of bezoek de site www.annekewittermans.nl  daar staan artikelen bij de proj...