donderdag 18 juni 2020

43 Diadans les op Matralia 11 juni - Navel, borduren van motieven.





Matralia 11 juni een Romeinse feestdag voor vrouwen die geen kinderen gebaard hebben , Zij geven hun levensenergie anders vorm. Graag herinneren vandaag we de autonome vrouwenbeelden die ons stimuleren in de betekenis van autonome authentieke belangrijke vrouwen in ons vergeten #vrouwenerfgoed. . In Europa Slangengodin, Catal Höyuk en Hacilar, verhalen van Nevelen van Avalon , Morgan maar ook hier in Nederland met @Nehalennia en @Tanfana

Een Diadansles- De dans van de Navel en de betekenis van het in borduren van motieven in het familie kleed. Van oudsher borduren dochters hun trouwuitzet met spreuken voor een welvarend huwelijk en dat wil vaak zeggen vruchtbaar. Vruchtbaar leven hoeft niet altijd aan kinderen gekoppeld te zijn.

De Navel is het (lit)teken van dat we geboren zijn. In de navelstreng zit stamcellen waar we uit zijn opgebouwd. Het is onze eerste voedselbron en onze verbinding met de placenta, en de moeder. Borduren was van oudsher het inbrengen van betekenisvolle wensen of intenties. Met deze dans borduren we betekenis in de dans.
Suzan van der Voort danst mee op deze 11 de juni en zingt een lied vaan Nehalennia

Meer is te vinden op diverse video's hieronder over Nehalennia en Tanfana , de facebook pagina van Nehalennia pf op www.beweegreden.org VergetenVrouwenErfgoed.

Anneke Wittermans en Suzan dansen 11 juni 2020 voor Matralia op verschillende plaatsen er zijn verschillende video's gemaakt.

www.beweegreden.org en www.diadans.nl voor meer informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Meer weten over een van de onderwerpen?

Suur een mail daiadans @ planet.nl zonder spaties of bel Anneke Wittermans . Je vind alle info op
www.beweegreden.org of agenda op www.diadans.nl

 Wil je reageren of meer lezen stuur een email diadans@planet.nl of bezoek de site www.annekewittermans.nl  daar staan artikelen bij de proj...