maandag 28 januari 2019

Deel 2 "Geheim minnaarschap maar niet stiekem.plaatsen in en groter kader ..




Deel 2. Geheim minnaarschap mar niet stiekem. In een groter verband kunnen zien  



Het plaatsen van Geheim minnaarschap in een groter verband

Als we het geheim minnaarschap in een breder perspectief plaatsen, kunnen we het beter bespreekbaar maken met de dierbaren om ons heen en juist specifiek met onze eigen partners.


In Deel 1. Geheim minnaarschap maar niet stiekem  pleitte Anneke Wittermans specifiek om juist de diaoog aan te gaan met de vaste partner. Dan kun je samen overeenstemmen hoe je er beide mee om wilt gaan.
Dat uitgerekend iemand waarmee wordt ‘samengewoond’ het niet mag weten dat er ‘vertier buiten de deur’ gevonden wordt, is een vertrouwensbreuk, die schade, argwaan, onrust en afkeuring brengt. De wereld hoeft niet te weten dat het vrijen met de partner niet werkt, maar je eigen partner het vertrouwen geven dat hij of zij de eerste is die zal weten als je je vertier elders gaat zoeken, is een geschenk in respect en liefde dat je elkaar gunt. Het vergt alle moed en alle liefde die je in je  hebt om dit te vertellen. 



Bzzzzzbzzzzz 
over natuurlijke uitwisseling van ENERGIEËN Bzzzzzz tussen man en vrouw






Elk mens heeft seksuele levensenergie nodig. Deze bzzzt energieën horen vrij te stromen. Levens-energiën stromen tussen mensen wanneer het samenzijn goed doet. Deze bzzzz energieën stromen eenvoudiger bij een vreemde dan met je eigen partner thuis. Het kan je overkomen in de trein, op de fiets, bij een wandeling, samen sporten of in een vergadering. Het maakt je dag goed.
Om een helder beeld te scheppen gebruik ik hieronder de standaard typering man en vrouw. Maar het proces is op alle hedendaagse relaties van toepassing
Lex heeft een nieuwe secretaresse op zijn werk. Hij ontdekt dat Maartje een leuke vrouw is waarmee hij goed kan samen werken. Het is prettig om in haar buurt te zijn. Maartje denkt met Lex mee, komt met zaken die hij vergeten was en schenkt hem een lekker kopje koffie. Zij is nieuwsgierig naar zijn verhalen en bewondert zijn kennis van zaken.
Lex komt voldaan thuis van een dag werken met Maartje. De hele dag zijn er energieën van Lex en Maartje aan het zoemen. Zij hebben in een goed samenwerkingsverband met elkaar prettige bzzzzz energieën uitgewisseld. Lex heeft lekker veel bzzzzz van Maartje ontvangen en is vervuld, heeft daardoor niet specifiek behoefte aan meer bzzz energie. Vrouw lief, Christien heeft de hele dag thuis met de kinderen en in het huishouden gesjouwd, is moe en is uitgeblust. Zij heeft behoefte aan een verzetje en aan aandacht. Christien hoort hem de deur openen en ‘ruikt direct’ het goede gezelschap waar manlief in verkeerd heeft. Met haar vermoeide blik vat zij dat direct geërgerd en verkeert op. Zij foetert hem uit voor het een of het ander. Lex trekt zich in zijn eigen goede doen terug, nog nagenietend en niet van plan zijn goede bui te laten tanen en Christien is lichtelijk ontdaan. De volgende dag is Maartje nog leuker. Op het werk wordt met nog meer vaart levensenergie uitgewisseld, nog meer bzzz. Dat gaat naar meer smaken. Christien krijgt alleen bezoek van de melkman, ontvangt slechts een beetje bzzz…. Zij voelt een gemis en mede door haar honger aan bzzz levensenergie, is zij ook nog wrevelig naar haar partner, die zij zo onbewust van haar afduwt. Zij wacht haar partner op met ‘een koekenpan humeur’ en hij is zich van geen kwaad bewust. Als dit proces voortschrijdt en Christien vermoeit raakt en ontevreden en Lex juist zich uitstekend vermaakt op zijn werk, kan een kloof ontstaan. Voor Lex is het niet fijn om thuis te komen, vermijden dus en extra genieten waar het wel lekker stroomt en bzzzt. Christien is niet in goeden doen en voelt zich buitengesloten van zijn goede bui. Van het een komt het ander, overwerken, uitje…

 Hoe dit te voorkomen, want dit overkomt zowel mannen als vrouwen natuurlijk. Het is toch fantastisch als mensen fijn kunnen samen werken en het lekker loopt. De kunst is zowel genieten van de bzzz en toch extra aandacht over houden voor de partner als je thuiskomt en je partner expliciet waarderen. Dat vraagt discipline en een beetje bzzz bewust bewaren voor thuis. Op tijd vertellen aan je partner, dat je lekker werkt en veel bzzzt hebt ontvangen, goede samenwerking geniet. Tegelijkertijd laat weten dat je partner voor jouw nummer 1 is. Het is ook van belang om niet gelijk bzzz ervaring te vertalen naar verliefd zijn. (en de verwachting te krijgen naar het consumeren van de liefde). Wat is het fijn als beide partners bewust zijn, dat dit transport van liefdes energieën normaal is. Het beseffen dat deze energie vrij stroomt, rijk is. Het vraagt zelfbeheersing en zorg dragen, dat het niet ten koste gaat van de partner waar je je leven mee wilt delen. 


ALFA mannen en ALFA vrouwen

Verbazend hoeveel zaad een boom heeft. Neem een beuk, of eik, miljoenen zaden per jaar. Slechts één boom kan staan en wel honderd jaren op één plaats. Als je van de mooiste en beste zaadjes een nieuw ras kan maken of met de juiste kruisingen levert dat mooie resultaten.
Zo zijn er bij de mensen, mannen en vrouwen, die uitsteken boven het gemiddelde in hun schoonheid of talent. Zij met de X factor, die menig harten doen smelten en mensen doen bewonderen met hun veelzijdige talenten. Het mooiste, liefste, sexy meisje van de klas, of de slimste”, sterkste of wijze charmante jongeheer. Zij worden altijd door meer mensen begeerd. Voor zoogdieren geldt vaak, dat vrouwtjes en nakomelingen apart van de mannen een kudde vormen. De stieren of bokken leven solitair of in bendes. Vaak is er slechts een bok of stier die het recht wint. De alfa bok dekt de hele kudde. Spijtig voor de andere mannetjes, maar misschien komen zij een volgend jaar aan bod. Bij de herten is het wel zo dat de bok van vorig jaar zijn ‘kruit’ heeft verschoten en vaak het jaar erop zich minder toont als de prins van het woud. De bokken burlen en vechten om op die heilige plaats te kunnen staan, waar de aardekracht en hemelenergie versterkt zijn. Op deze plaats, straalt hij als de prins van het woud. Met Diadans oefenen we in een herten dans om de voedende plaats te vinden. heeft een man deze plek gevonden, wil elke man op die plaatst staan waar zijn energie versterkt wordt. Want dat maakt indruk op de dames. Voor onze melk heeft de boer veel koeien nodig, die drachtig zijn geweest. Bijna elk jaar baart de koe een kalf zodat de melkproductie doorgaat. Ook hier geldt: de meeste stierenkalfjes zijn na vetmesting direct gedoemd tot de slacht. Alleen het beste mannetje wordt volwassen en gehouden voor zijn zaad.



Ja, de alfa man of vrouw wordt mikpunt van meerdere harten en ogen. Zij moeten zich maar verhouden en niemand kwetsen met hun keuzes. Ben jij samen met een alfa man of alfa vrouw dan ben je zogezegd gezegend met voorspoed voor je kroost en huis en haard. Het kan wel zijn, dat deze charmante getalenteerde mensen zich breed en intens inzetten in de wereld. Het zullen niet standaard mannen of vrouwen zijn, die lekker thuis zijn en op de bank zitten. Deze zeer aantrekkelijke geesten zal je vaak mogen delen met de wereld en soms zelf met meerder partners. Dat is voor sommige mensen goed te doen. Ben je van nature een jaloers type, een Hera (echtgenote van Zeus ) dan kan je dit niet goed verdragen, dan vreet het je van binnen op, dan kies je vanzelfsprekend niet een alfa man of vrouw als partner. 

Anneke Wittermans



Anneke Wittermans (1957) is ondernemend, origineel, levenslustig en bewogen. Sinds 1981 traint en coacht zij mensen in welzijn. Door haar frisse kijk en intuïtie geeft zij speels, essentiële levensvraagstukken vorm, zodat deze bespreekbaar kunnen worden. Meer info www.beweegreden.org en agenda ook van lezingen  en video’s

https://youtu.be/6VJy_h93Alo
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Meer weten over een van de onderwerpen?

Suur een mail daiadans @ planet.nl zonder spaties of bel Anneke Wittermans . Je vind alle info op
www.beweegreden.org of agenda op www.diadans.nl

 Wil je reageren of meer lezen stuur een email diadans@planet.nl of bezoek de site www.annekewittermans.nl  daar staan artikelen bij de proj...